Faig una cerca genealògica

Cerqueu dades de caire genealògic?

Us podem guiar sobre algunes vies de recerca que teniu a la vostra disposició:

  1. Padrons d’habitants de Constantí: en tenim des de finals del segle XIX fins l’actualitat. Donen informació variable segons les èpoques, però que sol contenir dades com ara el nom complet, el lloc i la data de naixement, el domicili, la professió, l’estat civil, si saben llegir o escriure, el temps que porten al municipi (per als nascuts fora), etc. Habitualment les informacions es classifiquen per carrers i números de la casa, així que fàcilment poden saber totes les persones que vivien en un habitatge concret. També hi ha dades dels masos però en ocasions no les trobem prou especificades i podem tenir dubtes sobre quin mas ens està parlant.En general, la consulta dels padrons d’habitants té restriccions legals per protegir la confidencialitat de les dades personals i cal sol·licitar-ne l’accés a través d’una instància presentada a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament.
    Altres padrons interessants són els que graven les propietats, com els amillaraments i els cadastres. En tenim des de la segona meitat del segle XIX fins l’actualitat. Donen dades de les finques, les cases o el bestiar del propietari i de les seves característiques i aprofitament a efectes d’establir-ne una base imposable per al cobrament dels impostos.
  2. Registres parroquials: són els llibres de bateig, comunió, casament i enterrament que portava la parròquia de sant Feliu. En tenim des del segle XVI i són sèries bastant completes. La majoria estan digitalitzats i són accessibles a través d’internet al web de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El patrimoni documental del municipi de Constantí i moltes coses més