Faig un treball de recerca

Prepares un treball de recerca a l’institut? Nosaltres t’assessorem sobre les fonts d’informació que tens al teu abast: llibres, articles, revistes, imatges, etc.

En aquest mateix web trobaràs l’apartat “Recursos” amb els següents elements:

 1. Bibliografia. els llibres i les revistes sobre Constantí. Les trobaràs a la Biblioteca Municipal. Es poden fotocopiar o fotografiar. Algunes es poden treure en préstec Si existeix una còpia digital se n’ha posat l’enllaç.
 2. Cartografia: els mapes sobre Constantí. Alguns mapes actuals de caire general estàn en pdf i te’ls pots descarregar. Posem enllaços d’altres llocs on trobaràs mapes temàtics (com les ortofotografies, la delimitació de les finques, la geologia, etc.) o històrics (gravats antics del poble, fotos de vol d’avió).
 3. Estadístiques: enllaç als organismes públics que tenen estadístiques referides a Constantí en qualsevol àmbit: demografia, sectors econòmics, etc. En aquests llocs també s’hi trobaran sèries estadístiques d’altres èpoques històriques. 
 4. Mediateca: enllaç als repositoris digitals on poden trobar-se fotografies digitalitzades.

En l’apartat dels fons documentals hi ha la referència de materials sobre Constantí que hi ha al mateix arxiu municipal i en d’altres arxius. Cada vegada poden trobar-se més fons digitalitzats a la xarxa.

D’altra banda, alguns arxius amb servei didàctic han elaborat recursos pedagògics que posen a l’abast del professorat il’alumnat. L’Arxiu Nacional de Catalunya compta amb un web específic: http://sdanc-recursos.blogspot.com.es/p/materials-de-suport.html

Un pensament a “Faig un treball de recerca”

 1. Bon dia,

  A l’Hemeroteca tenim la col·lecció de “Estudis de Constantí” des del número 1 al 4, i la vam tornar a reprendre l’any 2010 amb el número 26. Actualment l’últim número que hem rebut és el 28 però hem vist que ja heu tret el número 29. Si us plau, ens el podríeu enviar com veníeu fent fins ara? Ens agradaria poder mantenir la col·lecció actualitzada.

  Molt agraïts,

  HEMEROTECA TARRAGONA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El patrimoni documental del municipi de Constantí i moltes coses més