Presentació del llibre de Xavier Ferré sobre Ramon Amigó

urv-edició-llibre

El dijous 20 d’abril a les 20h, a la Biblioteca Municipal de Constantí, tindrà lloc la presentació del llibre de Xavier Ferré Ramon Amigó i Angles, pedagog del territori (1925-2011). Aportació a la sociabilitat cultural, que han editat les Publicacions Abadia de Montserrat. La presentació serà a càrrec de l’historiador Jaume Massó.

Recordem que la figura de l’onomatòleg Ramon Amigó, desaparegut fa pocs anys, està molt vinculada a Constantí, municipi on va realitzar dos dels seus importants treballs d’onomàstica que avui són referència obligada per qualsevol persona que vulgui conèixer els topònims o els renoms de les cases i les famílies del nostre poble.

El llibre de Xavier ferré és molt acurat i minuciós i dedica unes pàgines a explicar específicament el procés de realització de les dues obres constantinenques: la cerca de paraules i la relació amb els informants i els col·laboradors directes. Recordem que Ferré ja va publicar als Estudis de Constantí del 2012 un article sobre Ramon Amigó i la toponímia de Constantí on avançava alguns dels descobriments fets durant la recerca i ara, en el llibre que presentem, els aprofundeix en la seva globalitat.

No us perdeu, durant la Setmana Cultural, aquesta oportunitat d’apropar-vos a la biografia i l’obra de Ramon Amigó de la mà d’un dels seus màxims especialistes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *