Celebrant el patrimoni a Centcelles

Una cinquantena de persones van gaudir del seguit d’activitats que van programar-se al monument romà de Centcelles per celebrar el quinzè aniversari de la declaració del conjunt de la Tàrraco Romana com a Patrimoni Mundial. L’arqueòleg Josep Anton Remolà va guiar els assistents per les diferents restes arqueològiques. En particular, va mostrar els elements constructius més singulars. Un dels principals misteris de Centcelles és l’ús que va tenir; a hores d’ara, s’han exposat moltes teories, però cap de definitiva. La darrera, comentada per un dels seus autors, el mateix Remolà, considera que l’indret podria haver estat la base de l’exèrcit hispànic al segle V d.C.
Posteriorment, es va commemorar el també quinè aniversari de la constitució del Ball de Pastorets del Casino, que va representar alguns balls populars dels seu repertori.
L’acte fa finalitzar amb un pica-pica de productes típics, per commemorar el cinquè aniversari de la declaració de la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *