La vida quotidiana al front (programa de ràdio)

LA VIDA QUOTIDIANA AL FRONT (Documental radiofònic, 1a part)

Us convidem a escoltar el programa de ràdio del “Crononauta a l’arxiu”, dedicat a les cartes que els milicians i els soldats de Constantí enviaven als seus éssers estimats durant la Guerra Civil. Relata l’experiència de guerra a partir del testimoni de la filla d’un dels milicians i de l’anàlisi de l’historiador Josep M. Grau, un bon coneixedor en la microhistòria.

Si voleu complementar l’audició del programa amb més detalls d’aquesta correspondència no us perdeu els articles “Cartes des de la batalla de l’Ebre per part d’un soldat republicà de Constantí: Llorenç Gibert Recasens (juny-setembre 1938)” i “Cartes de soldats de Constantí i la Selva del Camp des del front de guerra (1936-1938)”, publicats als Estudis de Constantí, números 26 i 27. En aquests articles trobareu reproduïdes i analitzades moltes cartes enviades des del front de batalla.

Aquest documental va iniciar la col·laboració entre l’Arxiu Municipal de Constantí i “El Crononauta”, l’espai que dirigia l’historiador Ricard Escarré. El programa, però, no es va arribar a emetre per ràdio, perquè molt poc després d’acabar-se’n l’edició tècnica, es va deixar de realitzar aquest espai de memòria històrica de l’emissora local. Ara, s’ha recuperat dels calaixos i s’ha emès per Constantí Ràdio.

El programa està dividit en dues parts; aquí, la primera:

http://www.constantiradio.cat/descarrega_pgm.php?id_alacarta=4287

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *