Èxit en la presentació del llibre de la biodiversitat

Un centenar de persones va assistir el passat divendres 22 de gener a la presentació del llibre de la biodiversitat de Constantí, que ha escrit el naturalista José Antonio Latorre.
L’acte va tenir lloc a la Biblioteca Municipal de Constantí i el va presentar el Dr. Sergi Saladié, geògraf i professor de la Universitat Rovira i Virgili, que va destacar la importància d’aquesta eina científica en la divulgació del medi natural i en la planificació i l’ordenació territorial. També va subratllar el fet que són molt pocs els municipis catalans que disposen d’un llibre d’aquestes característiques.
L’autor del llibre, per la seva banda, va recordar com es va aficionar a la natura arran de veure per la televisió els programes divulgatius de Félix Rodríguez de la Fuente. A continuació, va detallar el procés d’elaboració de l’obra de la biodiversitat de Constantí, amb una llarga etapa prèvia de treball de camp recollint dades de la fauna i flora local que va durar uns trenta-cinc anys i una etapa final oberta a la participació dels voluntaris que van asssitir a les sortides naturalistes que es van organitzar des de l’Ajuntament.Va acabar agraint a totes les persones que li han donat suport en aquesta recerca.
L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, va valorar molt positivament l’edició d’aquest llibre i el mèrit de l’autor.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *