PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL “JOANA BIARNÉS. UNA ENTRE TOTS”

El proper dimarts 12 d’abril a les 19 h. projectarem a la Biblioteca Municipal el documental “Joana Biarnés. Una entre tots” (Jordi Rovira, Òscar Moreno, 2015), una biografia de la primera dona fotoperiodista en un món d’homes. Un retrat apassionant d’aquesta fotògrafa que va recollir instantànies de les més  importants celebrities del moment (Jacqueline Kennedy, The Beatles, Salvador Dalí, etc.) i de molts esdeveniments socials.  

SINOPSI

Es va colar a la suite dels Beatles, va enganyar Roman Polanski, va ser fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de Massiel per Eurovisió, Clint Eastwood la va besar als llavis. Fou amiga de Xavier Cugat, Joan Manuel Serrat, la Duquesa d’Alba, Fernando Rey, el Cordobés, Lola Flores, Salvador Dalí…

Aquesta és la desconeguda vida i obra de la Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola, recuperada gràcies al descobriment el segle XXI de les impressionants imatges amb les que la llavors jove fotògrafa va immortalitzar les terribles riuades del Vallès l’any 1962.

Una pionera que va vèncer els prejudicis d’una època, va triomfar en la seva professió, va conèixer i immortalitzar a grans personatges de la història i quan es podia haver convertit en llegenda, va desaparèixer.

SOBRE LA DIRECCIÓ (JORDI ROVIRA, ÒSCAR MORENO)

Òscar Moreno és productor executiu, guionista i director. Ha col·laborat com a guionista en els documentals Cop al Banc Central, Generació D, elBulli, l’últim vals i L’equip ideal, emesos al programa Sense ficció a TV3. També ha format part de l’equip de guió i realització de documentals i programes emesos per Antena 3 i La 2 de TVE. Jordi Rovira és llicenciat en Ciències de la Informació i Ciències Polítiques per la UAB. Periodista freelance des de 1998. Ha realitzat reportatges de caire social en una trentena de països com Kosovo, Iraq, Sierra Leone o Irlanda del Nord. La Vanguardia ha publicat la gran majoria dels seus reportatges. Des de 2005 combina aquesta feina amb la direcció de Capçalera, revista del Col·legi de Periodistes.

 TRAILER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *