S’inaugura al MNAT l’exposició “Re-descobrint Centcelles”

Del 27 d’abril de 2016 al 8 de gener de 2017.

La inauguració és el dimarts 26 d’abril a les 19 h., al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Re-descobrint Centcelles proposa un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa historiografia. Us proposa, també, una reflexió sobre l’enorme potencial social que –en el terreny de la sensibilitat i del coneixement– un conjunt com Centcelles permet desplegar.

Articulada en quatre àmbits –Centcelles, un patrimoni excepcional; Centcelles, un enigma per resoldre; Centcelles, Patrimoni Mundial, patrimoni de tots i Centcelles… reconstruint la seva imatge–, l’exposició mostra un conjunt fonamental de documents i materials –exposats per primera vegada–, pertanyents als investigadors i estudiosos de Centcelles al llarg del anys. Entre d’altres el conjunt de dibuixos realitzats per Lluís Domènech i Montaner i els seus alumnes de l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona a inicis del segle XX o la imprescindible documentació generada per l’Institut Arqueològic Alemany de Madrid des dels anys 50 del segle passat, en el procés de recuperació del monument, del qual van fer entrega a l’estat Espanyol el 1978.

Aquesta exposició vol ser, també, també un acte de reconeixement a totes les persones i a totes les institucions que al llarg del temps han dedicat la seva capacitat científica i intel·lectual a explorar les respostes als molts interrogants que, des de sempre, Centcelles ha plantejat i que encara queden per resoldre. Vol, al mateix temps, ser un incentiu per visitar el propi conjunt per, coneixent la seva rica història, poder valorar encara més tota la càrrega d’emotivitat que es desprèn de les seves restes.

L’actual disponibilitat de les noves tecnologies digitals ens ha permès formalitzar una proposta de reconstitució formal de Centcelles, que vol donar una imatge de conjunt del que degué ser. Una formalització que, no obstant, requerirà anar revisant per incorporar les dades derivades d’una recerca avui no tancada.

Aquesta exposició, organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ha comptat amb la incondicional complicitat i col·laboració de l’Ajuntament de Constantí i de l’empresa Repsol, així com la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

http://www.mnat.cat/?page=exposicion-detall&tipus=actuals&idExp=88

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *