Fins al mas vermell

Ahir dimarts 12 de juliol de 2021, al vespre, va tenir lloc la segona de les tres caminades populars d’aquest estiu per descobrir alguns dels masos més desconeguts i poc visitats del terme, en companyia del guia cultural Oriol Nicolau. Es comptava també amb la col·laboració del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu de Constantí que duia alguns carros on pujaren algunes persones amb dificultats de mobilitat. El Sr. Curro Sierra, un dels portadors, va donar explicacions sobre aquest sistema de transport tan característic fins que la mecanització del camp va arraconar-lo.

En aquesta caminada es va visitar el Mas Vermell, un mas de grans dimensions amb moltes històries per explicar. Ho va fer la Sra. Magda Duch, filla d’aquest mas precisament, on hi havia nascut durant els difícils anys de la Potsguerra. La Magda va comentar algunes anècdotes sobre l’autogestió i la vida en aquests masos tan allunyats del nucli urbà. També va parlar de l’explotació agrària i de l’estructura de l’edifici, que actualment està molt malmès.

Una visita guiada que va oferir als assistents l’experiència única de conèixer les característiques del nostre poble fins no fa tans anys de la mà dels seus protagonistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *