L’Ajuntament de Constantí incorpora una llibreta-censal dels segles XVII-XVIII

L’Ajuntament de Constantí ha incorporat als fons documentals municipals una llibreta-censal de la família Roig, de Constantí, dels segles XVII i XVIII. Es tracta d’un document amb la comptabilitat portada a terme per aquesta família amb interessants referències de pagaments a comunitats com la Cartoixa d’Escala Dei, els Pares Carmelites Descalços de la Selva del Camp, la comunitat de Preveres de Constantí o la Confraria dels Blanquers de Reus. El registre conté anotacions dels anys 1690 a 1778.

L’interès d’aquest document rau en el fet que omple un buit d’informació local de finals del segle XVII i primera meitat del XVIII, el període posterior a la Guerra dels Segadors, quan el poble de Constantí quedà completament devastat pels bombardejos, els assalts i l’abandonament en dues ocasions. S’informa sobre l’activitat econòmica d’aquells anys i dona pistes també sobre aspectes com l’onomàstica.

El llibre en qüestió es troba en bon estat de conservació. Consta de 274 pàgines (de les quals, 84 estan manuscrites i la resta en blanc); en suport paper de mida 20,8 x 14,8 cm i cosit pel llom. Les cobertes són de pergamí. El document original ha estat dipositat a l’Arxiu Històric Municipal de Constantí, mentre una còpia en digital s’ha penjat a Internet per facilitar-ne la seva consulta pública: http://www.arxiudeconstanti.cat/llibreta-censal-de-la-familia-roig

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *