Com participar a l’Atlas de la Biodiversitat?

Què és l’Atlas de la Biodiversitat?
Un catàleg de totes les espècies de fauna i flora del nostre terme municipal, amb indicació dels hàbitats concrets on es pot veure i de la seva freqüència o qualsevol altra característica que es consideri oportuna.

Qui és l’objectiu de l’Atlas?
Publicar un llibre amb totes les espècies que existeixen al terme i una foto identificatòria de cadascuna.

Qui pot participar en el projecte?
Està obert a tothom. No cal ser especialista, ni tenir estudis específics; només cal que t’agradin els animals i les plantes. No és necesari fer cap inscripció prèvia.

Com funciona?
Ens trobem els dissabtes alternatius al matí per fer una sortida naturalista i passejar per un quadrant d’1 km2, aproximadament, per cercar en els hàbitats més propicis les diferents varietats d’animals i plantes. Les anotem a partir d’un llistat preestablert d’espècies que ja s’han descrit per a Constantí, però ara ho fem amb més deteniment i prenent fotos.

Quanta estona durarà cada sortida?
Unes 3 hores, de 9 a 12h. aproximadament.

Quantes sortides es faran?
El nombre de sortides variarà en funció de la participació de la gent. En principi, s’ha previst fer-les només durant els mesos en què es produeix la màxima activitat biològica; és a dir, als mesos de juny i juliol. A l’agost, degut a la forta calor, no farem sortides. Ens hi posarem una altra vegada a partir del setembre i fins a l’octubre o novembre.

Que més hem de saber per venir a les sortides?
A banda de les recomanacions habituals (roba i calçat adequats, aigua pel trajecte, protecció contra el sol, etc.) pot ser útil portar, si es té, uns prismàtics i una càmera de fotos.

Com puc assabentar-me de les sortides i, en general, de tot el projecte?
La informació de cada sortida es penjarà amb cartells a l’entrada dels edificis de la Biblioteca Municipal i de l’Ajuntament, es difondrà a través de la ràdio municipal, al facebook i al web de l’Arxiu Municipal de Constantí i a través d’una llista de googlegroups específica.
Si no podeu venir deixeu-nos les vostres dades i us en mantindrem informats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *