Un matí pel camí de la Coma

Aquest dissabte va tenir lloc la sortida naturalista pel camí de la Coma a la qual van participar set persones.  Es van observar fins a una trentena d’espècies vegetals fanerògames i quatre de vertebrats -tot ocells. En general, es tracta d’espècies poc conegudes, excepte pels pagesos de tota la vida o persones enteses, que sí que les coneixien i, a més a més, amb la denominació específica local. També es van explicar alguns usos tradicionals de les plantes detectades, ja fos per a remeis medicinals o per a l’alimentació humana en época de carestia. En el cas dels ocells, la identificació és va fer pel soroll que fan o per les característiques dels seus nius.

La sortida va ser molt amena i també molt profitosa, ja que es va aprofitar per començar a emplenar els dossiers de fauna i flora que s’havien preparat per a l’ocasió i que han de servir per compilar tota la informació per la catalogació de les espècies.

Ja s’ha convocat una segona sortida naturalista per al dissabte 30 de juny que en aquesta ocasió es farà per la zona de Centcelles.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *