Es presenta un capbreu de Constantí del segle XV

 

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL CAPBREU LLEVADOR DE LES RENDES DELS ANIVERSARIS I DEL BENEFICI DE SANT JAUME DEL CASTELL DE LA COMUNITAT DE PREVERES DE CONSTANTÍ DE 1421/1479

Dia: dilluns 22 d’abril, 19h
Lloc: Biblioteca Municipal de Constantí

Exposició i presentació d’un llibre de la Comunitat de preveres de Constantí del segle XV, que ha estat recentment recuperat i restaurat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Inclou una llarga sèrie de confessions jurades de particulars dels anys 1421-1422 i 1479, relatives a les quantitats assignades per a la celebració de misses d’aniversari per les ànimes de parents i representats en les diferents festivitats religioses, amb obligació de béns immobles. Permet conèixer un gran nombre de cognoms de famílies de Constantí, juntament amb la topografia urbana (carrers, edificis i portals), les partides, els camins, masos i recs, amb referències a antigues escriptures des de 1344.

Aquest interessant document, dipositat a l’Arxiu Històric de Tarragona i digitalitzat per a la consulta, s’exposarà per primera vegada al públic. Aquest destacat llibre es podrà consultar a través d’Internet. 

L’acte comptarà amb la presència de Ricard Ibarra, director de l’Arxiu Històric de Tarragona, i d’Isabel Companys, tècnica arxivera.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *